ZONGULDAK / EREĞLİ - Kışla Mahmut Likoğlu Ortaokulu

TARİHÇE

Okulumuz 1917 yılında Kışla´da mahalle mektebi olarak  açılmıştır.Kışla adının almasının mahalle isminin Kışla olmasından dolayıdır.Kışla ismi yerleşim yerinde cumhuriyetten once kurulan Fransız kışlasının isminden kalmıştır.Cumhuriyetimiz kurulduktan sonra, mahalle mektebi olarak kullanılan binada, halk gücüyle gerekli tadilat ve ilaveler yapılmıştır. 1917 yılından 1966 yılına kadar okul binasında eğitim-öğretimini sürdürmüstür.

1967 yılına kadar okulun adı "Kışla Köyü  İlkokulu" idi. 1968 yılında köyün belediye ye dahil olması nedeni ile okul "Merkez Kışla İlkokulu" adını almıstır.

12 Aralık 1998 yılında eski okul binası yıkılarak, yeni okul binasının yapımına başlanmıştır. Okulun yapımı 8 ay içinde tamamlanarak 1999-2000 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçti. Okulumuz; çok amaçlı salon, 22 derslik, 1 bilişim laboratuarı,2 sosyal,3 fen,3 matematik,3 ingilizce,2 resim-teknoloji tasarım,3 genel dersliği,1 revir,1 satranç,1 Okul-Aile Birliği odası gibi  bölümler bulunmaktadır.

2001-2002 eğitim-öğretim yılının başında okulumuza "Eğitime %100 destek" kampanyası çerçevesinde okulun arsasını bağışlayıp, maddi katkıda da bulunan,  merhum işadamımız. Mahmut Likoğlu´nun adı verilerek okulumuzun ismi "Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulu" olarak değiştirilmiştir. Okulumuz 2007 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen geleneksel 3. Egitimde İyi Örnekler Konferansı´nda 5 projesi ile Türkiye derecesi yaparak ödülünü eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in elinden almıştır.Bunun yanında 2007 yılından beri TKY ödül sürecine katılmaktadır.

Okulumuzun yetiştirdiği  ünlüler  olarak; Bahreyn Amerikan Üniversitesi Öğretim Üyesi İsmail Küçük,İstanbul Vakıf Gureba Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Turan Aslan,Kültür Bakanlığı Londra Kültür ve Turizm Müşaviri İrfan Önal ve  Gençlerbirliği futbol  kulübünün  başarılı futbolcusu Orhan Şam sayılabilir.

Her geçen gün okul müdürü Reşat ATAR liderliğinde  kendisini yenileyerek eğitim yolculuğuna devam etmektedir. Ana sınıfı,özel eğitim sınıfı ile birlikte çevresine ışık tutan 523 öğrencisi ve 45 öğretmeni olan bir okuldur.

Yayın: 30.11.2012 - Güncelleme: 18.02.2021 00:35 - Görüntülenme: 3436

Etiketler :